Yukarı
Dergiler

Bir anda…

Gazetecilik hayatımda belediye haberleri, üçüncü sayfa editörlüğü, yerel basın ve sağlık muhabirliği gibi farklı alanlarda çalıştım. Bu süreçlerde ne ben sorguladım yazdığım bazı haberlerin bütüne etkilerini ne de bir başkası… Alışmıştık, içine doğmuştuk, sorgulayamıyorduk. Oysa hatalarımız vardı, fark etmeden yargılar, algılar, korkular oluşturuyorduk. Kimse rahatsız olmuyordu. 

Fark ettim ki meslek hayatım boyunca üzerinde en çok konuşulan, en çok sevilen, bazen gereğinden fazla köpürtülen, yeri gelince eleştirilen ve hatta alay edilen konu, “kişisel gelişim”  olmuş. Eleştirmeyeni dövüyorlar durumu… 

Neden?

Çok emin olduğum bir cevabım var buna… 

İnsanın kendiyle yüzleşmesi zaman alabiliyor. Alay edersiniz, bencillik ya da şarlatanlık dersiniz ama illa ki bir direnç göstermek istersiniz. Çünkü bir adım dahi atsanız bu yola, tüm maskelerinizden, zırhlarınızdan adım adım soyunmak zorunda olacağınızı için için çok iyi bilirsiniz. 

“Benim ihtiyacım yok, insanlar niye bu işlerle uğraşıyor?” diye alay eder, sonra içinden çıkamadığınız bir sıkıntıda kendinizi, o küçümsediğiniz insanların kapısında buluverirsiniz. 

Direnmeseniz, cevap sizdedir oysa…  İnsanoğlunun en büyük yanılgısı “uzakta” aramaktır. 

Daha da güzeli kendi cevaplarınızı buldukça seyrettiğiniz dünyanın güzelleştiğini görmektir. 

Sizi temin ederim ki bugün geleceğimizin daha sevgi dolu ve birlik bilincinde olacağına dair içinizde bir parça umut uyandıysa bu yolda cesur adımlar atan hepimizin bunda payı var. 

Yıllardır üzerinde kafa yorduğumuz, emek verdiğimiz, eminlikle yaydığımız, kalbimizi koyduğumuz konuları ve terminolojiyi hiç beklemediğimiz alanlarda, beklemediğimiz ağızlardan duymaya başladık.  

Siz de farkındasınız biliyorum. 

Bu tablonun geri planındaki harika etkileşimleri de biliyorum. 

Kim bilir daha neler oldu, hangi kalpler kimlerle buluştu, onlara dokundu…

O zaman…

Doğru rehberlerin izinde, inandığımız yolda yürümeye, emek vermeye, sevmeye, gülümsemeye, kucaklamaya ve ışıldamaya devam… 

Işık yükselirken karanlık daima son çırpınışlarını yapacaktır ama… 

Mucizeler bir anda görünür olur.

Pozitif Dergisi 30. sayısında yer almıştır. Mayıs 2019

«

»

1 Yorum
  • Hülya Biyan
    5 yıl ago

    Çok doğru noktalara temas etmişsiniz. Bu güzel yazı için teşekkür ederim. Zaman zaman çevremdekilere neden koçluk yapma çabası içinde olduğumu anlatmaktan yoruluyorum. Kişisel gelişimin ne kadar işe yaradığını da. Oysa bütün mesele kendinle yüzleşmek. Tekrar teşekkürler. ??

Yorum yapmak ister misin?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir