Yukarı
Blog

Özgün halin hangisi?

Bohemian Rhapsody filminden hayli etkilenmiş bir şekilde çıkıyorduk. Queen grubunun ve tabii Freddy Mercury’nin hikayesi fazla ağlatmadan, doğrudan, tertemiz bir şekilde içimize dokunmuştu.

“Anladım; ben kendim gibi olursam fark yaratırım, kimse gibi olmaya çalışmama gerek yok” dedi.

Henüz 14 yaşında…

Benim 40’larda ancak idrak ettiğim ve uygulamaya sadece çalıştığım bilgiye şimdiden sahip.

Freddy Mercury’nin 70’li yıllarda kendi gibi olma cesaretini göstermesinin bugün hala bizimle olmasını sağladığının, tam da bu nedenle hala bizimle olduğunun idrakında…

 

Queen’in efsane solisti Freddy Mercury…

Kendim nedir? Ben kimim?

Kısa bir süre önce ben daha ancak fark ettim ki aslında açık ve seçik, gözümüzün önünde yanıtı…

Doğduğun ya da büyüdüğün yer neresi mesela? Çeşitli nedenlerle belki de şikayet ettin orada büyümekten ya da utandın. Oysa seni sen yapan tam da orası.

Çocukluğunun geçtiği sokaklar neredeydi? Kimler oturdu o sokaklarda, hangi kokuları, sesleri duydun? Hangi oyunları oynadın, oynarken hangi rolleri aldın? Lider miydin hep yoksa ekip üyesi mi?

İçinde büyüdüğün aile ne yapardı, nesi farklıydı? Hangi hikayeler konuşulurdu en çok? Geçmişin en çok hangi hikayeleri anlatılırdı? Sen duy, fark et diye hangi anılar on kere, yüz kere, bin kere konuşuldu yanında?

Yüzmeyi mi öğrendin büyürken, hayvanlarla iletişim kurmayı mı, dağları keşfetmeyi mi yoksa bir şehrin tam göbeğindeki dolu dolu hayatı mı?

Bugün hala öfkeyle, kızgınlıkla, kırgınlıkla hatırladığın çocukluk anıları içlerinde en büyük sıçramaların potansiyelini taşıyor olabilir mi?

Büyürken sana ait hangi anıları çok sık hatırladın? Duşa girerken, yüzünü yıkarken, yolda yürürken, hep durup dururken sandığın anlarda hangi çocukluk anıları geliverir hatırana? Düşündün mü hiç neden diye? Bu anılar bilinçaltındaki hangi dosyanın adı, tıklasan neler çıkar içinden?

Hangi filmler, filmlerin hangi sahneleri seni en çok etkiler? Bir çocuğun terk ediliş sahnesi mi paramparça eder içini yoksa bir ölüm mü?

Hangi şarkılar işler içine?

Kendiliğinden neler yapıyorsun mesela? Mutfakta mı döktürüyorsun, harika bir hikaye anlatıcısı mısın, sosyal tüm organizasyonlar senden mi sorulur? Kendiliğinden keyifle yaptığın, karşılığında maddi ve manevi ne kazanacağını düşünmeden coşarak harekete geçtiğin neler var?

İş arkadaşların alay edecek diye hangi keyiflerini, hobilerini saklıyorsun?

Hayat arkadaşın küçümser diye hangi hayalini derinlere itiyorsun?

Baban gurur duymaz, annen eleştirir diye en çok korktuğun hallerin hangileri?

Sen, sen olsan aslında nasıl giyinirdin? Nasıl beslenirdin?

Çocuğuna kendini nasıl göstermeye çalışıyorsun ve o gerçekten farkında değil mi sanıyorsun içindeki gerçek senin?

Hayatın en çok hangi alanlarında zorlanıyorsun ve zorlandığını kabul etmek ve paylaşmak yerine hırçınlaşıp bir de hallediyormuş gibi yapıyorsun?

En çok gizlemeye çalıştığın özelliklerin hangileri?

Ya onlar aslında en çok ortaya konulmayı bekleyenlerse ve içindeki o huzursuzluk ancak o zaman gidecekse…

Sen kimsin?

Özgün halin hangisi?

 

 

 

 

 

«

»

1 Yorum
  • Fatma Türktekin
    6 yıl ago

    Yazınıza bayıldım, bir yazar gözüyle çok içten ve akıcı buldum. Yaşam koçu olarak da sorularınızı çok güçlü buldum. Bence daha çok yazmalısınız, hatta kendinizden yavaş yavaş örnekler vermeye de başlayabilirsiniz. Çünkü bu blog görünür olma kararınızın bir parçası. Kimbilir şimdiye kadar kimlerin rahatını kaçırmamak için o ateşin altını kıstınız ve parmak uçlarında yürüdünüz. Bu kadar şeyi parmak ucunda ürettiyseniz, kim bilir daha neler yapabilir ve milyonlarca insana ilham olabilirsiniz, bu çok heyecan verici ??

Yorum yapmak ister misin?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir