Yukarı
Röportaj

Doğum tarihinizde şifreler saklı

Bireysel varoluşumuzun kodlarını tespit etmenin birçok yolu var. Doğum tarihimizin şifreleri de bunlardan biri. Hangi alanlarda güçlüsünüz ve nerelerde eksik elementleriniz yani desteklenmeye ihtiyacınız var; öğrenmeye hazır mısınız?

YAPRAK ÇETİNKAYA

“Neden ben?”, “Bunları neden hayatıma çekiyorum?” ve benzeri sorularınız varsa doğum tarihinizin şifrelerini çözmeye hazır olun. Astrolog ve Kişisel Gelişim Eğitmeni Nural Yıldız, “Nedenler hep başucumuzdadır. Yüzümüze gölge düşüren, talihsizlik olarak adlandırdığımız süreçler aslında doğuştan getirdiğimiz element enerjisinin güçlü veya zayıf olmasıyla alakalıdır. Evren muhteşem, büyülü bir matematiktir” diyor. Yıldız, bu sistemde eksik elementleri belirleyip renklerle, enerji çalışmaları ve mantralarla desteklemenin yanı sıra güçlü elementlerin farkındalığında ilerlemenin çok daha önemli olduğunun da altını çiziyor. Hazırsanız oturduğunuz yerden doğum tarihi şifrenizi çözmenin formülünü vermeye başlıyoruz. 

Doğum Tarihi Şifresi sisteminin geçmişi nedir?

Aslında, “Ebced Hesabı”dır. Eskilerin kullandığı bu sistem, günümüzde daha derinleşerek “doğum tarihi sayıları element vurgusu”yla detaylanmıştır. Mısır, Babil, Sümer ve Pers dönemlerine kadar giden, insanın doğum tarihi ile kaderinin araştırılması astroloji ve elementler iç içe ilerlemiş ve günümüze kadar gelmiştir. Ben de Doğum Tarihi Şifresi eğitimimi Sebla Özyurt’tan aldım. Elementlerin derinliğini ise değerli hocam, astroloji dehası Oğuzhan Ceyhan’dan öğrendim. Mevsim döngülerinin, elementlerin hayatımızdaki etkisi çok güçlü, müthiş farkındalık yaratan, muazzam bir matematik…

Doğum Tarihi Şifresi’nin astroloji ile ilişkisi nedir?

Astrolojinin temel taşlarından diyebiliriz. Doğum haritamızda eksik elementimiz, kollanılması gereken zayıf yanımızdır. Elementlerin kendi içinde dengeleri vardır. Bir elementin olmaması, kişiliğimizde, yaşamımızda zayıf ve daima kollanılması gereken yöndür çünkü olmayana çekilir, ciddi çaba harcar ve mutsuz oluruz. Doğada ateş, su, toprak, hava elementi vardır. Element enerjisi, doğduğumuz anda hayatımıza akar. Bu elementlerin enerjilerinden birinin dahi olmamasının etkisini haritamızda görürüz. Kişinin bir element enerjisinin olmaması bazı dengeleri zorlar. Örneğin su elementi olmayan kişiler, duyguya ulaşmaya çalışır ve ikili ilişkileri zorlayıcıdır. Haritada öncelikle kişilerin elementlerini tespit ederiz. Bu bize önemli bilgiler verir.

Bir elementin baskın olması da söz konusu o zaman. Su elementi baskın ise ne olur örneğin?

Su elementi baskın olan kişilerin sezgileri güçlüdür. Duygusal yoğunluk yaşarlar. Kuşkucu, çabuk motivasyonu düşen, yargısız kabul eden ve geçmişte yaşamaya eğilimli, besleyici, koruyucu, toparlayan kişilerdir. Su elementi burçları Yengeç, Akrep ve Balık’tır. Haritada,  4’üncü, 8’inci, 12’nci evleri temsil eder. Kökleri ve karmik borçları da gösterir.

Tesadüfen bir tarihte mi doğuyoruz yoksa ruhsal bir seçim mi doğum tarihimiz?

Evrenin matematiğinde tesadüf diye bir şey yoktur. Olması gereken, olması gerektiği zamanda olur ve şekil alır. Müdahale edemeyiz. Sadece özgür irademizle şekillendireceğimiz ara süreçler vardır. Her ruh yaratıcının, Allah’ın bir parçası olan, varlığını kendi karmasını, kendi yeni deneyim alanlarını yaşayabilmek için kader ve deneyim alanlarına doğacağı ülkeyi, doğacağı tarihi, doğacağı aileyi seçer. 

“Ben aslında şu tarihte doğacakmışım ama şu tarihte doğmuşum” gibi hikayeler de aslında kişinin ihtiyacı olan tarihte doğması için mi şekillenir?

Evet, bebeğin, sezaryen yöntemi ile dünyaya gelmesine anne-babanın ya da doktorun kararı olarak bakılsa da bebek dünyaya gelmesi gereken tarih ve saatte var olur hayatta. Dakikaya kadar ilahi karardır. Kaderle oynayamayız. Herkes doğru zamanda, anda doğar. Bunu kimse engelleyemez, buna kimse karar veremez. Oğuzhan Ceyhan der ki; “Her şeyin bir doğum haritası vardır. Bir ülkenin, bir şirketin, her işin, anın… Çünkü başlanılan bir şey, yeni bir şeyin doğumudur. Yeni bir otomobil almak bile…”

Peki bu bilgiler ışığında doğum tarihimiz bize hangi ipuçlarını verir?

Hayatın anlamını ve yaşamın bütününü verir. Bu dünyaya geliş nedenimizi, sınavlarımızı ve gitmemiz, yönlenmemiz gereken kaderimizi, karmadan getirdiğimiz etki-tepki yasasını gösterir. Yaşam dinamiktir. Haritanızda 120 derecelik iyicil açılarınız vardır. Fakat düşük elementiniz, zayıf olan yönünüz haritada güçlüyse, tembelliğe gidersiniz. Olanakları doğa için, insanlar için hayvanlar için paylaşmazsanız, seçim ve tavırlarınızda uyum olmaz ve zayıf elemente çekilirseniz, rehavet kötücül açıları getirir. Hareket etmeliyiz. Dinamik olmalıyız. Astroloji  derin bir ilim, büyülü bir matematiktir. Gerçekten bilerek ve haritamızı doğru okuyarak ilerler ve farkındalık geliştirirsek, müthiş değişimlere adım atarız. Bilinçli farkındalık çok önemlidir. Astroloji, hayatta farkındalıkla ilerlememizi sağlar ve bizi güçlü kılar.

Şifreyi çözdük, eksik rakamları ve elementleri bulduk. Sonra ne yapacağız?

Farkındalığı hayata geçirmek çok önemlidir. Kişi yaşamında olumsuzluklarının nedenini bilmenin getirdiği farkındalığı gerçekten hayata geçirmek için hareket eder. Bilinçli farkındalıkla davranırsa, zayıf olan yönünün getirdiği bilinçle, bunu güçlü olanla sentezlerse  daha doğru adım atar. Akışı güçlendirip üzülmek yerine bilinçli farkındalığın gücü ortaya çıkar.

Olmayan elementleri nasıl tamamlayabiliriz?

Tamamen kişinin farkındalığı ve bilinçli farkındalıkla ilerleme çabası ile paralel ilerler. Şunu unutmamalıyız ki olmayan elementlerimizi ancak renk ve sayı enerjisini gerçekten hayata geçirip kullanmak ve beraberinde mantra ve enerji çalışmaları yaparak “kısmen” düzeltiriz. Bu durum fark yaratacaktır. Fakat aslolan bilinçli farkındalıkla güçlü olan element özelliklerimize yönelip, zayıf elementlerimizi kısmen de olsa düzeltip farkındalıkla ilerlemenin huzur ve rahatlığını hayata geçirmektir. Bu durum kişinin bilinçli farkındalığına göre değişir.

Kendimiz bu örnek çalışmayı yapıp farkındalık ve değişim yaşayabilir miyiz? Danışmanlık almak şart mı?

Bir danışmanla ilerlemek doğru bilgilerle hayat akışına eşlik etmek adına, kişinin farkındalık ve değişim amacına, hayattan beklentisine, bilmek istediklerine, beklentilerine cevap niteliğinde olacaktır. Bilgiyi içselleştirmek ve ona göre yaşam planını belirlemektir. Karma ekolümüz; ruhun ilahi devinimini ve beşeriyeti çok iyi çözümleyebildiği için karma astrolog bu konuda danışanına doğum haritası ile beraber bilgi verir. Bu bilgi ışığında danışan bilgileri uygularsa belli farkındalık noktasına çıkar ve doğum haritasındaki sert etkileri aşabilir.

DOĞUM TARİHİ ŞİFRESİ NASIL BULUNUR?

Doğum Tarihi: 09.07.1964

Kişilik Sayısı: 9 (Doğum günü)

İnatçı ve sabit bir kişiliğe sahiptir. Kişilik rengi kırmızıdır.

Aşk ve sosyal hayat: 7 (Doğduğu ay)

Su elementi içerir. Derin ve sanata yatkındır. Mahremiyetten hoşlanır, ayrıntıların özel kalmasını gerektiğini düşünür ve bu konuda hassastır. Utangaçtır. Soğuk ve mesafeli algılanır. İlişkilerinde mükemmeliyetçidir. Aşk ve sosyal hayat rengi laciverttir.

İş ve Kariyer:  1+9+6+4 =20 (Doğduğu yıl)

2+0 = 2 (Tek basamaklı rakam olmadığı için toplamamız gerekiyor.)

Su elementi içerir. Duygusaldır. Kendini sürekli birilerine yardım ederken bulur. Önceliği başkalarına yardım haline gelir. Kendisine ait olmayan yükleri vardır. İş ve kariyer rengi mavi ve turkuazdır.

Yaşam Döngüsü: 9+7+2 = 9 (Gün+ay+yıl toplamı)

Nötr sayıdır. Yaşamın genelinde inatçı ve sabittir. Yaşam döngüsü 9 olanlar bir işe başlamadan önce insanları yeterince analiz etmeden güvenmemelidir. 

Hayat Dersi: 9+9 = 18

  1+8 = 9 (Doğum günü+yaşam döngüsünün toplamı)

Sabit fikirlilik ve inatçılıktan vazgeçmelidir. Kendisini tekrar eden süreçlerin içinde bulabilir. Tarafsızlığını koruması ve sabit fikirli olmaması çok önemlidir.

Bilinçaltı: 9+7 = 7 (Doğum günü+doğduğunuz ayın toplamı)

Beklenmedik durumlarda korku ve stresle kişinin karşılık verdiğini anlatır.

Ego (dürtülerimiz-isteklerimiz): 7+2 = 9 (Aşk ve sosyal hayat+iş ve kariyer hayatı toplamı)

Nötr sayıdır. Anlık ruh haline göre tepki verir. İşi eğlenceye çevirebilir.

Ruh Hali: 7+9 = 7 (Bilinçaltı+ego toplamıdır.)

Ruh hali 7 olanlar kincidir ve mutlaka intikam alır.

Çalıştığımız bu tabloda su elementi ağırlıklı ve nötr sayıya sahip olmanın getirdiği süreç, yoğun duygusallık taşır. Bu kişi hayata duygusal yaklaşır. Toprak elementi olmadığı için geleceğe yapılanmakta zorlanır. Ateş elementi olmadığı için ise harekete geçmekte, disiplinli olmakta zorlanır.

SAYILARIN VE RENKLERİN ANLAMLARI

SAYILAR:

Doğum Tarihi Şifresi’nde sayılar, elementleri temsil eder:

1 ve 5 Hava Elementi: Zeka ve iletişimi simgeler. 

2 ve 7 Su Elementi: Duyguların ve hislerin elementidir.

4 ve 8 Toprak Elementi: Öncüdür, baskındır, kök salmaktır.

3 ve 6 Ateş Elementi: Başlatma ve harekettir.

9 Nötr: Hepsini kendinde barındırandır.

Sayılar ayrıca, “katı ve esnek” olmak üzere ikiye ayrılır.

1-2-3-4 esnek sayılardır. Doğum şifresinde esnek sayıları olan kişiler bazı konularda daha esnek ve toleranslı olabilirler.

5-6-7-8 katı sayılardır. Doğum şifresinde katı sayılara sahip kişiler bazı konularda değişme ve esnemeye kapalı olurlar.

RENKLER:

Her rengin ayrı bir enerjisi vardır, her insanın da kendine ait renk enerjisi… Bazı renkler bize huzur ve mutluluk verirken, bazı renkler de bizi kasvetli, karamsar hale getirebilir. Renklerin enerjisini doğru kullanmak sakinlik, huzur, mutluluk ve olumlu enerji için avantajdır. Olmayan elementlerimizi renk kullanımı ile destekleyebiliriz ancak yüzde yüz çözüm olmadığını da unutmamak gerekir.

1’in rengi Sarı- Neşeyi, dengeleyici olmayı, zekayı, morali, sakinliği ve umudu temsil eder.

2’nin rengi Mavi- Yaratıcılık, kendini ifade etme, iletişim. Kişilerin dile getiremediği konuları konuşmaya teşvik eden renktir.

3 ve 5’in rengi Turuncu/Koyu Turuncu- Neşe, pozitif yaklaşım, sağlık, güç ve sakinliktir. Güneşin rengidir.

4’ün rengi Menekşe/Mor- Heybet, güç, mesafe, asalet, onur ve dengelemedir. Konsantrasyonu arttırır.

6’nın rengi Yeşil- Huzur ve dengeyi simgeler. Sevgi ve aşk duygusunu temsil eder Ortaçağ’da düğünlerde yeşil renk sadakati ve aşkı temsil ettiği için kullanılırmış. 

7’nin rengi Lacivert- Soğuk bir renktir. Aklın rengidir. Dinlenme, rahatlama ve uykunun rengi olmakla birlikte, lacivertin serin sakinliği düşüncelerde, duygularda yoğunlaşmış kişilerde etkili olabilir.

8’in rengi Gri- Doğuştan gelen sezgileri güçlendirir. Kişinin yaratıcı yönünü keşfetmesine ve kullanmasına  yardımcı olur.

9’un rengi Kırmızı-Yaşam gücünün rengidir. Güçlü bir enerji alanına sahiptir. Harekettir. Duygusal etki yaratır. Tutku, şehvet ve şiddetin rengidir aynı zamanda.

ELEMENTLER NELER ANLATIYOR? 

Doğum tarihi şifrenizde elementlerin tam olması, büyük avantajdır. Farkındalığı en yüksek kişiler bu haritaya sahiptir. Kolay öğrenir, olay ve problemleri kolay dengelerler. Bir tane dahi elementiniz olmasa o yönünüz sizin zayıf alanınız, kollanılması gereken tarafınızdır. Ne yazık ki eğer güçlü farkındalığımız, bilgimiz olmazsa hep zayıf olan elemente çekilir, uğraşır, çabalar ve tamamlanmak isteriz. Nural Yıldız, “Dünya üzerinde hiçbir güç, olmayan elementi geri veremez. Olmayan elementler mantra ve renkler ile kısmi olarak desteklenir. Önemli olan güçlü elementi doğru kullanabilmektir” uyarısında bulunuyor. 

Ateş elementi güçlüyse:  Daha atak, gözü kara, hareket halindesinizdir.

Ateş elementi düşükse/yoksa: Daha yavaş ve diğer güçlü elementlerin yolundasınızdır. Anneye, kardeşe, babaya, arkadaşlara, sigaraya bağımlılık geliştirirsiniz.

Su elementi güçlüyse: Duygusal olursunuz. Size ait olmayan omuzlarınızda yükler vardır. Herkese, her şeye koşmak yetişmek içindir adımlarınız. Yardım etmekten kendinizi alamazsınız. Anne gibi çevrenizi beslersiniz.

Su elementi düşükse/yoksa: İkili ilişkileri yürütmekte zorlanırsınız. Arkadaşlık ve aşk ilişkileri sizi zorlar. Üzülür ve yorulursunuz. Hayatınız her adımınızla ilişkiyi düzeltme mücadelesine dönüşür. Halbuki güçlü olan elementinize yönelip zayıf elementinize bilinçli farkındalıkla yönelirseniz yolunuz açılır. 

Toprak elementi güçlüyse: Olayları hızlı kavrama kabiliyetiniz güçlüdür. Kararlı, güçlüsünüzdür, iradeniz sayesinde başarıyı yakalarsınız. Genelde toprak elementi güçlü olan kişilerin üzerinde bir ağırlık vardır ve uyumak isterler. Su içmek, duş almak iyi gelir. İlişkilerinde güçlü sınır çizerler.

Toprak elementi düşükse/yoksa: Köklenemezsiniz. Ev, araba sahibi olarak bir yerlerde köklenmek istersiniz. Güvenlik ihtiyacınız yüksektir, devamlı birilerinin kanatları altına girmek istersiniz.

Hava elementi güçlüyse: Olayları hızlı kavrama kabiliyetiniz güçlüdür. Kararlı ve güçlüsünüzdür. İradeniz sayesinde başarıyı yakalarsınız. Kusursuz işlere imza atarsınız.

Hava elementi düşükse/yoksa: Sürekli entelektüel bilgi takıntınız vardır. Bilgiye, bilgi paylaşımına yönelirsiniz. Hava elementi olmayan kişiler açık havada yürümeli, oksijen almalıdır.

ÖRNEK YORUMLAMALAR

Kendi doğum tarihi şifrenizi bulduktan sonra aşağıdaki örneklerden de yararlanarak yorumlama yapabilirsiniz.  

l İş ve kariyer hayatında başarılı kişilerin su ve toprak elementi yan yanadır. Yani su toprağı besler ve zorlanmadan para kazanırlar.

l 1 sayısı hava elementinin diğer sayısıdır. 1 sayısı olmayan kişiler yeni başlangıçlar yapmakta zorlanırlar. Mücadelesiz sonuç alamazlar. Sarı renk kullanmaları önerilir. 

l 2 sayısı su elementinin diğer sayısıdır. 2 sayısı olmayan kişi, ikili ilişkilerde ve arkadaşlık ilişkilerinde zorlanır. “Ağzımla kuş tutsam yaranamam” tabiri 2 sayısı olmayanların için söylenmiş gibidir. Mavi ve turkuaz renklerini kullanmaları yararlı olacaktır. 

l 3 sayısı ateş elementinin diğer sayısıdır. Olmaması halinde kişiler yaşamlarında disiplinli ve planlı olmakta zorlanırlar. Dağınıktırlar. Kendilerine ve başkalarına otorite kurmakta güçlük çekerler. Turuncu ve sarı renk kullanmak fayda sağlayabilir.

l 4 sayısı toprak elementinin diğer sayısıdır. Olmaması halinde kişinin ev ve aile hayatı çalkantılıdır. Evliliklerinde tartışmalar yoğundur. Kafaları dağınık olduğu için, detay gerektiren ince işleri yapmakta zorlanırlar. Menekşe rengi, bordo ve mor rengi kullanmaları iyi olur.

l 5 sayısı hava elementinin sayısıdır. Olmaması halinde kişi anneye, kardeşe, sigaraya, alkole bağımlı olabilir. Koyu turuncu rengi kullanmakta fayda vardır.

l 6 sayısı ateş elementini temsil eden sayıdır. 6 sayısı olmaması halinde kişi, başkalarına koşmaktan kendine geç kalır ve hep kendilerini unutur. Yeşil renk kullanmalarında fayda vardır.

l 7 sayısı su elementini temsil eden sayıdır. Su elementinin diğer sayısı yoksa, o kişi çok çalışır ancak hak ettiğinden az para kazanır ve “En çok ben çalışıyorum, daha az iş yapanlar benden çok para alıyor” gibi içsel konuşmaları vardır. Lacivert renk kullanmaları iyi gelir.

l 8 sayısı toprak elementinin diğer sayısıdır. Olmaması halinde kişi geleceğe yapılanmak ister ve bu yönde mücadele verir. 

l 9 sayısı nötr bir sayıdır. Diğer tüm sayıların özelliklerini kendinde barındırır.  9 sayısı olmayan kişinin esnekliği yoktur. Bir şey onlar için ya siyah ya beyazdır; ortası yoktur.

l Yaşam döngüsü, yani su elementi olan kişi erken evlenir. Yıllarca birçok sorunun içinde boğuşur. “Boşanacağım” der ama yıllar geçer, bir türlü boşanamaz. Eğer boşandıysa eşi terk ettiğindendir yoksa her şartta çeker ve ilişkiyi sürdürür. Kişi; bu durumda bilinçli farkındalıkla yol almalı, yaşadığı sorunların nedenini bilmenin getirdiği farkındalıkla adımlarını atmalı, olmayan elemente yönelmek yerine var olan elementini güçlendirip, farkındalığın gücü ile ilerlemelidir.

l Bilinçaltı sayısı 2 veya 6 olan kadınlar sürekli sorun çıkarırlar. Bir anda iyiyken bir anda kötü davranabilirler ve kendilerini terk edilmiş bulurlar. İradelerini iyi kullanmalı ve farkındalıkla duruş sergilemelidirler. Sürece ve ciddi farkındalığa ihtiyaç vardır.

l Yaşam döngüsü 1 olanlar, “ben” deyip egoyu çalıştırdıkları için ilişkilerini yürütemezler. Kişinin, egosal yaklaşımlardan uzak olması ve kabule geçmesi önemlidir. Egosal davrandıklarının farkında olmalıdırlar. 

l Ruh Hali 7 olan kişi yapılanı unutmaz, sinsi davranır ve mutlaka intikam alır. Zor bir durumdur, psikolojik destek almaları önemlidir.

Pozitif Dergisi 28. sayısında yayınlanmıştır. Aralık 2018





«

»

Yorum yapmak ister misin?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir